Hyvän pizzan salaisuus OSA;III Uudelleen lämmitys

OSA III; Uudelleen lämmitys Monet valmistavat omia pizzoja kotona ja monet uudelleen lämmittää pakaste- tai valmispizzoja. Voit uudelleen lämmittää pizzan monella eri tavalla, jotkut laittavat sen mikroon, toiset taas ovat himo grillaajia ja grillaavat pizzansa ja jotkut käyttävät perinteistä uunia. Tässä kirjoituksessa tulemme kertomaan mitä eroa on uudelleen lämmityksessä ja mikä on meidän pizzamme kannalta suositeltava vaihtoehto. Uudelleen lämmittäminen on tärkeä osa pizzan makuelämystä, on olemassa suuria eroja jos lämmittää pizzan mikrossa, grillissä tai uunissa. Vaikka kaikki vaihtoehdot toimivat hyvin, niin olemme vuosien varrella huomanneet isoja eroja uudelleen lämmityksessä. Uudelleen lämmitys mikrossa on hyvin tavallista mutta ongelmana on, että kosteus muuttaa pizzan koostumuksen ja pahimmassa tapauksessa pohjasta tulee aivan liian kostea. Grillaus on suosittu vaihtoehto varsinkin kesällä, monet lapsiperheet laittavat nopeasti grillin päälle ja pizza ritilälle, varsin nokkela ja maukas vaihtoehto pizzan lämmityksessä. Jos haluat itse kokeilla, niin suosittelemme, että laitat grillin päälle kovalle lämmölle ja annat sen kuumentua pari minuuttia, kun grilli on lämmin, vähennä kaasua tai vastaavasti siirrä hiilet yhteen nurkkaan, laita pizza ritilän päälle ja anna sen olla niin kauan, kunnes pizza on lämmin. Lopputulos on hyvin samanlainen kuin uunissa lämmittämällä. Viimeinen kokeilemamme vaihtoehto on lämmittää pizzaa perinteisessä uunissa. Itse suosittelemme uudelleen lämmitystä uunissa.  Uunissa pizza paistuu tasaisesti ja takaa täydellisen lopputuloksen, näin pizza säilyttää koostumuksensa parhaiten. Vaikka suositellemme uunia, niin voit silti käyttää muitakin menetelmiä lämmittääksesi ja nauttiaksesi pizzasi. Herkuttele Dennis-pizzasi omalla tavallasi, vaikka kylmänä, jos siltä tuntuu....

Hyvän pizzan salaisuus. Osa II; Täytteet

Pizzassa voi olla erilaisia täytteitä ja monilla on oma suosikkipizzansa. Täytteissä on eroja, kuten pizzapohjissakin.Meidän mielestämme täytteiden pitää olla korkealaatuisia ja maukkaita; herkullista tomaattikastiketta, maukasta lihaa ja suussa sulavaa juustoa. Hyvän kastikkeen tehtävä on yhdistää pizzan kaikki raaka-aineet. Ilman tomaattikastiketta pizza kuivuisi ja olisi mauton. Tiesitkö että meidän tomaattikastike on pysynyt lähes samana jo 40 vuoden ajan? On se sitten kana-, nauta- tai kasvistäytteinen pizza, laadun huomaa mausta. Sama pätee juustossakin, oikea juusto on aina parempaa, kuin juustovalmiste. Me emme tingi laadusta! Olemme ylpeitä tehdessämme asioita omalla tavallamme, käytämme niin paljon suomalaisia raaka-aineita kuin mahdollista, ”ruokaa omasta maasta”-lippu takaa sen. Herkullinen tomaattikastike, maukkaat täytteet ja laadukas juusto, se on meille hyvän pizzatäytteen...

Hyvän pizzan salaisuus OSA I; Pohja

OSA I; Pohja Miten saat pizzapohjan maistumaan hyvälle? Mitkä ovat ne ominaisuudet mitä etsimme hyvässä pohjassa? Emme voi puhua muiden puolesta, mutta ainakin meidän puolestamme hyvässä pohjassa on makua, rapeutta, se on tarpeeksi ohut ja paistettu oikein. Ei mikään taikinapallo, joka jää kitaan kiinni roikkumaan.   Hyvässä pohjassa käytetään oikeanlaisia raaka-aineita, kuten laadukkaita jauhoja ja sopivassa suhteessa suolaa ym. makua antamaan. Vaivataan niin kauan että ainekset sekoittuvat kunnolla, tästä syntyy hyvää elastisuutta ja elämää taikinaan.   Se on meidän, hyvän pizzapohjan salaisuus....

Pin It on Pinterest